Jul i Japan

メリークリスマス - Merii kurisumasu - Merry Christmas
 
God jul till er alla från Usagi och Hatto! Vi hoppas ni har en riktigt bra julhelg med mycket godis och fina klappar. Här på Yapano är det fullt upp med julstädning i gamla arkiv och uppdateringar av lektioner, men nu är det dags för ett litet inlägg om hur julen firas i Japan.
 
Att fira jul i Japan skiljer sig väldigt mycket från här i Sverige, eftersom Japan inte är ett kristet land så har de inte de traditionerna som vi har. Faktum är att själva firandet inte är så stort, men trots det så täcks städerna av tovist med julpynt varje år.
 
 
Bild: We ♥ it
 
Julen skulle nog mer kunna jämföras med alla hjärtans dag. Det är nämligen den tiden på året då alla kärlekspar spenderar extra tid tillsammans och köper presenter till varandra eller går ut på stan för att vimla runt ibland ljusshowerna och julpyntet. Det är vanligt att man köper tårtor eller bakelser med jultema, och för att få något riktigt fint gäller det att vara ute i tid, annars finns det risken att bagerierna gapar tomt.
 
Trots detta lättsamma firande är det endå rätt vanligt att man ger bort små presenter eller julkort till nära vänner och familj, speciellt eftersom julen ligger så nära årsskiftet vilket firas flitigt i Japan.
 
 
En ljusshow i Japan (Caretta, Shiodome)
 
 
Det är vanligt med pampiga ljusshower, speciellt i större städer så som Tokyo där vintermörkret knappt hinner slå sig till ro för all belysning. Detta är ställen där par ofta samlas och går runt tillsammans ibland allt magiskt julpynt. Har man inte redan en pojkvän eller flickvän är julen en perfekt tidpunkt på årent för att fråga ut personen man är kär i. Som resultat av detta är alla fina resturanger och hotell fullbokade vid den här tiden på året.
 
 
Japansk Christmas cake!
 
Kort och gott så skulle julen i Japan kunna jämföras med alla hjärtans dag, en mindre högtid som inte firas lika mycket som här i väst helt enkelt. Däremot är det som en liten föraning inför nyår då det riktiga firandet drar igång över hela landet, men det får vi ta och berätta om senare!
 
Åter igen, från oss alla till er alla, en riktigt god jul! ♥ ^^

Kommentarer

Onamae wa?
Ses vi igen?

Mail (publiceras ej)


Bloggadress


Kommentar:

Trackback

bloglovin