Tio plugg-tips!

Hoppas ni har haft en bra Suiyoubi ~- Idag tänkte vi lägga upp ett inlägg med tips, om hur du bäst studerar japanska (och även andra språk) ^-^
Så inga lektioner idag med andra ord, men det kommer att komma upp imorgon, så håll utkik!

I ett språk måste du såklart kunna följande: Lyssna, tala, läsa och skriva
Frågan är bara - hur?1. Jo, börja med att lära dig grunderna. Lyssna på språket, så du vet på ett ungefär hur det låter. Detta kan du göra genom att se på film, lyssna på musik, med mera. När du väl börjar lära dig meningar och ord så är det bara att härma uttalet, tillslut blir det bättre och bättre! Och ett tips för att skriva, är att alltid anteckna. I japanskan måste du även lära dig helt nya alfabet. Det finns superbra hjälp på internet för detta, exempelvis på Yosida.

2. Tappa inte kämparglöden. När du lär dig ett språk är det viktigt att hålla motivationen på topp, och inte sluta. Oavsett hur jobbigt och trögt det kan bli ibland, så måste man fortsätta kämpa ^-^

3. Använd postit lappar och andra stickers i vardagen för att komma ihåg ord och meningar. Vill du lära dig ordet för dator, så kan du ju sätta en lapp på din dator med det japanska ordet! Det är nästan garanterat att du kommer ihåg det med dethär knepet.

4. Lär av dina misstag. Prata på med alla japaner du känner! Och våga göra fel. Jag lovar att de flesta bara tycker det är kul, och att de gärna hjälper dig och rättar dina misstag. Dessutom lär man ju sig faktiskt bäst av sina misstag, ellerhur? :3

5. Tänk på begränsad japanska, eller prata högt med dig själv. Det låter lite konstigt, men även detta är nyttigt. Oavsett om du kan lite eller mycket, så kan du alltid använda dig av det du kan i nuläget. Ibland händer det att du kommer på saker du vill kunna säga när du gör detta. Och tveka då inte att googla fram det eller slå upp det!We ♥ it

6. Skriv historier, rita, eller läs böcker! Du kan försöka dig på att göra en berättelse med hjälp av väldigt simpla meningar. Också kan du rita bilder till ord, dra linjer, göra kolumner och andra symboler för att lära dig saker. Låna även hem böcker! De flesta bibliotek har utländska barnböcker. Översätt dem!

7. Lyssna på japansk radio, tv, eller musik. Eller varför inte se på japansk film? (Mysoju är en jättebra filmsida, som har både japanska filmer, och film från andra asiatiska länder) Kom ihåg att lyssna noga på ord och meningar. På så sätt kommer det bli enklare när du ska prata med någon på japanska.

8. Använd alla tråkiga och onödiga stunder i vardagen för att öva. På bussen, i väntekön, eller när du har tråkigt. Då kan du exempelvis repetera siffror, veckodagar eller annat i huvudet.

9. Använd olika medel så som skrivböcker, arbetsblad, cd-skivor, med mera! Det är jättebra hjärngympa ^-^

10. När du läser, anteckna gärna, och läs långsamt. Det är viktigare att förstå vartenda ord och varenda mening, än att bara förstå små delar. Glöm inte att slå upp det du är osäker på!


Kommentarer
Postat av: Emma

Vill du bli Dagens blogg? Anmäl dig här http://climax.blogg.se/2012/april/dagens-blogg.html#comment !

Drar en vinnare imorn ikväll!Ha det bra! :)

2012-04-11 @ 22:54:10
URL: http://climax.blogg.se/
Postat av: mymic

vad söt blogg :)

2012-04-12 @ 10:18:08
URL: http://mymic.blogg.se/
Postat av: • міє - swag, street & musik •

Hej! Just nu har jag veckans blogg på min blogg!

Var gärna med: http://mieevnice.blogg.se/2012/april/veckans-blogg.html

Hoppas du får en fortsatt bra dag! :)

KRAM ♥

2012-04-12 @ 14:25:24
URL: http://mieevnice.blogg.se/
Postat av: Cassie

SV: Ja hur kan man itne älska Ninja assassin Bi Rain e ju med i den ^^Jag länka på bara och ta dom bilderna ni känner ni skulle behöva. E det något sen e det bara att säga till. :)

2012-04-12 @ 15:30:11
URL: http://luciferz.blogg.se/
Postat av: SemonieOfSweden - Hårborstens bästavän

Söt blogg, verkligen! Vad ska man ha för användning av japanska btw?

2012-04-12 @ 16:31:37
URL: http://semonieofsweden.blogg.se/
Postat av: • міє - swag, street & musik •

Sv: Kul att du är med!

Glöm inte att kolla in på söndag och se vem som vann :)

2012-04-12 @ 17:25:14
URL: http://mieevnice.blogg.se/
Postat av: • міє - swag, street & musik •

Vill du ha 15% rabatt på skitsnygga smycken? Vem vill inte? :)

Just nu har jag ett samarbete med designbymw.se och du får 15% på hela sortimentet!

Hämta rabattkoden på min blogg: http://mieevnice.blogg.se/2012/april/nu-far-ni.html

och jag har även veckans blogg igång, var gärna med!

Kram! ♥

2012-04-12 @ 19:40:50
URL: http://mieevnice.blogg.se/

Onamae wa?
Ses vi igen?

Mail (publiceras ej)


Bloggadress


Kommentar:

Trackback

bloglovin