Uppdateringar

Hej allihopa! Vi hoppas ni har haft en härlig julhelg och att ni ser fram emot det nya året som är runt hörnet ^-^
 
Vi ber om ursäkt för röran här på Yapano! Vi håller just nu på med en av våra största uppdateringar någonsin i arkivet, men framförallt i lektionerna. För att det ska vara enklare för ett att lära er så skapas nytt material och saker och ting förklaras mer djupgående än tidigare. Vårt mål är att bli klara med detta så snart som möjligt så att det går smidigt att publicera nytt material längre fram.
 
 
 
Vinter inspiration från we ♥ it
 
Det kommer givetvis att komma upp nya inlägg under tiden, dock inte lika många. Därför har vi länkat våra uppdaterade lektioner nedan så att ni kan fräscha upp minnet och se ett par smakprov på hur alla våra lektioner kommer att se ut framöver.
 
Lektion 1: Japanska tecken
Lektion 2: Katakana
Lektion 3: Hiragana
Lektion 4: Grundläggande ord och fraser
 
 

Merry Christmas

 
Bild: We ♥ it
 
Ha en riktigt härlig julafton!

Jul i Japan

メリークリスマス - Merii kurisumasu - Merry Christmas
 
God jul till er alla från Usagi och Hatto! Vi hoppas ni har en riktigt bra julhelg med mycket godis och fina klappar. Här på Yapano är det fullt upp med julstädning i gamla arkiv och uppdateringar av lektioner, men nu är det dags för ett litet inlägg om hur julen firas i Japan.
 
Att fira jul i Japan skiljer sig väldigt mycket från här i Sverige, eftersom Japan inte är ett kristet land så har de inte de traditionerna som vi har. Faktum är att själva firandet inte är så stort, men trots det så täcks städerna av tovist med julpynt varje år.
 
 
Bild: We ♥ it
 
Julen skulle nog mer kunna jämföras med alla hjärtans dag. Det är nämligen den tiden på året då alla kärlekspar spenderar extra tid tillsammans och köper presenter till varandra eller går ut på stan för att vimla runt ibland ljusshowerna och julpyntet. Det är vanligt att man köper tårtor eller bakelser med jultema, och för att få något riktigt fint gäller det att vara ute i tid, annars finns det risken att bagerierna gapar tomt.
 
Trots detta lättsamma firande är det endå rätt vanligt att man ger bort små presenter eller julkort till nära vänner och familj, speciellt eftersom julen ligger så nära årsskiftet vilket firas flitigt i Japan.
 
 
En ljusshow i Japan (Caretta, Shiodome)
 
 
Det är vanligt med pampiga ljusshower, speciellt i större städer så som Tokyo där vintermörkret knappt hinner slå sig till ro för all belysning. Detta är ställen där par ofta samlas och går runt tillsammans ibland allt magiskt julpynt. Har man inte redan en pojkvän eller flickvän är julen en perfekt tidpunkt på årent för att fråga ut personen man är kär i. Som resultat av detta är alla fina resturanger och hotell fullbokade vid den här tiden på året.
 
 
Japansk Christmas cake!
 
Kort och gott så skulle julen i Japan kunna jämföras med alla hjärtans dag, en mindre högtid som inte firas lika mycket som här i väst helt enkelt. Däremot är det som en liten föraning inför nyår då det riktiga firandet drar igång över hela landet, men det får vi ta och berätta om senare!
 
Åter igen, från oss alla till er alla, en riktigt god jul! ♥ ^^

Back on the road again

Usagi och Hatto är tillbaka, och denna gången för att stanna!

 

Som Usagi skrivit om innan så har han varit i Japan! Så många nya intryck, saker han lärt sig och sett har inspirerat honom till att fortsätta skriva här på Yapano. Det är dags att lära er mer japanska!

 

Hatto har samtidigt spenderat sin tid med att åka tåg här i Sverige, letat sig runt till ställen han inte varit på tidigare och gjort så lite som möjligt när det kommer till att plugga japanska under den tiden hans sensei varit iväg.

 

 

Men inte ens olika länder kan hålla Usagi och Hatto ifrån varandra. Det räckte med att bara nämna Yapano så började de båda sakna att vara här med er. Så de bestämde sig att tillsammans ta nya tag och starta upp Yapano på riktigt igen, denna gången med nya tag och fler idéer än någonsin.

 

Så snart bloggen fått sig en ordentlig julstädning så kommer alla lektioner med mera tillbaka.
Självklart kommer vi att lägga upp småsaker under tiden, så titta in då och då för att inte missa något! ^-^

 

Inte nog med detta, men det kommer dyka upp en ny sak med! Något många kanske har svårt för, inte minst Hatto själv - att kunna uttala de ord och meningar du fått lära dig under lektionerna här på Yapano. Därför kommer vi också lägga upp video-lektioner ifrån alla våra tidigare lektioner! Man lär sig ju bättre desto fler sinnen man använder?

 

Vi hoppas att ni har lite tålamod såhär över juletider medans Yapano får sig en ordentlig upprustning med nya bilder och lite ändrigar här och var i designen. Men framför allt i alla tidigare inlägg och lektioner.

 

Usagi och Hatto önskar er en riktigt kul jul! ^w^

 

 
bloglovin